Parimad emadepäeva kingiideed ja toorjuustukook!

Käes on jälle aasta armsaim aeg – emadepäev! Sellel päeval tuleks eriti näidata, kui kallid ema ja vanaema sulle on ja 2023. aastal tuleb neid hoida rohkem kui kunagi varem.

Eriti tuleks hoida vanemat põlvkonda, et kõik ikka terved ja tugevad püsiksid! Võibolla ei ole sul see aasta võimalik nendega isegi kokku saada? Ära muretse! Oleme sellele mõelnud.

Meil on suur valik erinevaid kinkekarpe ning emadepäevateemalisi sokke, et emadepäeva kingitus tegemata ei jääks! Pane nüüd “Aasta Ema” tiitel valmis ning nagu kombeks, siis tähtsa pidupäeva puhul on meile sulle ka üks piprase krutskiga toorjuustukoogi retsept valmis pandud.

Emadepäev – kust see tulnud on ja miks emadepäeva tähistatakse?

Emadepäeva tähistatakse iga aasta maikuu teisel pühapäeval. Emade ja emaduse tähistamine on pärit juba Vana-Kreeka ja Rooma aegadest, mil peeti festivale emajumalannade Rhea ja Cybele auks, kuid kaasaegne emadepäev kuulub pühade hulka, mida esimest korda hakati tähistama 20. sajandil USA’s Anna Jarvise initsiatiivil.

Eestis korraldas esimest korda oma ema auks Udernas 1922. aasta suvel piduliku emadepäeva Helmi Mäelo.

Tänaseks on see traditsioon muutunud pühaks, mil lapsed kingivad oma emale ja vanaemale lilli, šokolaadi, kooki ja teevad emadepäeva kaarte. Ka abikaasad toovad oma naistele emadepäevaks lilli ning üllatavad naisi lastega koos valmistatud hoomikusöögiga. Nii et jäta meelde, mai teisel pühapäeval tähistame emasid-vanaemasid!

Emadepäev ja kingitus. Mida emale või vanaemale emadepäevaks kinkida?

Kuna kokkusaamine on muutunud keeruliseks, oleme me sulle valmis pannud armsad kinkekarbid, mille saad oma vanaemale või emale üllatuseks saata! Kinkekarpe on valikus nii vanaemadele, kanaemadele kui ka kassiemmedele! Ja sokid on ju alati praktiline ja kasulik kink, mida nii emad kui ka vanaemad kindlasti hindavad.

Emadepäeva sokid kinkekarbis
Emadepäeva sokid
Emadepäeva sokid vanaemale

Vürtsika šokolaadi pipra toorjuustukoogiretsept

Kuna emadepäeval ei saa torti ega kooki mitte mingil juhul ära unustada, oleme seekord sulle ette valmistanud ühe vahva toorjuustukoogi retsepti, milles ka pisut piprast särtsu. Vot see on üks särtsakas kingitus emadepäevaks!

Mida läheb vaja vürtsika šokolaadi pipra toorjuustukoogi tarvis?

Põhi:

  • 8 Digestive-küpsist
  • 50 g sulatatud võid

Täidis:

  • 1 teelusikas Salt’sUp CHOCOLATE pipart (purustatud)
  • 350g Philadelphia või Tere toorjuustu
  • 50g suhkrut
  • 0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 g hapukoort või kreeka jogurtit
  • 2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 2 suurt muna
  • värkset ananassi
  • soovi korral kaunistuseks kreeka pähklit ja sulatatud šokolaadi
Toorjuustukook

Kuidas vürtsikat toorjuustukooki valmistada?

  1. Soojenda ahi 230 kraadini. Sega purustatud küpsised ja sulatatud või ning suru see oma koogivormi põhjale. Pane põhi külmkappi ootele.
  2. Blanšeerige šokolaadi pipraterad väikeses kastrulis keeva veega umbes 1 minut. Korda seda kaks korda ja siis patsuta pipraterad paberrätikuga kuivaks.
  3. Aseta pipraterad väiksele küpsetusplaadile ning pane 15-20 minutiks ahju, kuni terad kuivad.
  4. Kui pipar on maha jahtunud, jahvata need väikseks.
  5. Keera ahi 180 kraadi juurde.
  6. Vahusta toorjuust, suhkur ning lisa juurde vanilliekstrakt/vanillisuhkur ning jahvatatud pipar.
  7. Vahusta juurde kreeka jogurt/hapukoor , munad ning lisa juurde sidrunimahl.
  8. Vala vahustatud segu koogivormi, mis külmkapis ootas. Pane ahju ning küpseta 30-60 minutit.
  9. Kui kook on küpsenud, võta kook ahjust välja ning kaunista pähklite ja šokolaadiga. Jahtunud koogi võib panna külmkappi.

Monika lihtne emadepäeva kook – Oreo küpsise toorjuustukook

Ühest koogist ei piisa! Kui soovid midagi teistsugust ja natukene magusamat, siis on meil sulle pakkuda veel üks vahva koogiretsept, mida Sokisahtli pere üle kõige armastab. Proovi meie Monika lihtsat emadepäeva Oreo toorjuustukooki! Sobib suurepäraselt hommikukohvi juurde.

Mida läheb vaja Oreo küpsise toorjuustukoogi tarvis?

  • 400 g Oreo Küpsiseid +kaunistuseks mõned küpsised
  • 70 g võid
  • 600 g maitsestamata toorjuustu (toasoe)
  • 300 ml vahukoort
  • u 300 g maasikaid
Emadepäev ja parim ema sokid

Kuidas Oreo küpsise toorjuustukooki valmistada?

  1. Esmalt tee koogipõhi. Selleks purusta 200 g küpsiseid peeneks puruks. Sulata või. Sega sulavõi küpsistega.
  2. Kata 25cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisepurust põhi ühtlase kihina vormi põhja. Tõsta koogivorm külmkappi.
  3. Täidise valmistamiseks haki veel 200 g küpsiseid väiksemateks tükkideks. Vahusta koor üsna tugevaks vahuks, lisa toasoe toorjuust ja mikserda veel natukest aega, kuni kreem on ühtlane. Lisa kreemile küpsisetükid ja sega läbi.
  4. Võta koogivorm külmkapist välja. Määri pool kreemist koogipõhjale. Lõika 6-7 maasikat väiksemateks tükkideks ja kata nendega ühe kihina kreem. Määri maasikatele teine pool kreemist.
  5. Nüüd tõsta kook külma tahenema. Külmkapis võiks ta seista üleöö
  6. Kaunista kook enne söömist rikkalikult: kuhja küpsise- ja maasikatükkidega.

Kingiidee – sokkide üllatuspakid igaks nädalapäevaks, mitte ainult emadepäevaks

Kui arvad, et kolmesest sokipakist jääb väheks ja tahaksid midagi teistsugust ja eriti erilist, siis on 7 päeva kinkekarp sulle mõeldud. Emad-vanaemad saavad terve nädala jooksul iga päev sokipakist ühe vahva sokipaari võtta!

Muidugi ei ole me unustanud ka neid, kes üle kõige kasse armastavad. Kui oled või tead kedagi, kes on parim kassiema, siis 7 päeva üllatuspakk erinevate kiisusokkidega on ideaalne valik.

Ja kui soovid hoopis kinkekarbi ise kokku panna, siis saad meeldivad sokid valida SOOVIPAKKI. Nii ongi emadepäeva kingitused lihtne kokku panna!

Emadepäeva üllatuspakk vanaemale 7 sokipaariga
emadepäeva loomasõbra üllatuspakk 7 sokipaariga
Emadepäeva üllatuspakk 7 päeva sokkidega

Emadepäeva kingiideed – emadepäeva tähistamine rõõmu ja naeruga!

Esmakordselt tähistati 10. mail 1908 Ameerika Ühendriikides. Eestis tähistati seda päeva esmakordselt 1922. aastal Uderna koolis piduliku koosviibimisega, mille organiseeris Naiste Karskusliit.

Üle-eestilisena tähistati seda päeva aasta hiljem, 3. juunil 1923. Selle päeva tähistamine kogus populaarsust ja seda tähistati kuni 1940. aastani. Uuesti hakati Eestis seda päeva tähistama 1988. aastal.

Millised on sinu kingitused emale sel aastal? Hoia ema-vanaema jalad soojas ja hoituna – Sokisahtlist saad vanaemale jalga soonikuta sokid, et sokisäär näiteks kudumise ajal pigistama ei hakkaks ja emale midagi värvilist ja põnevat!

Üllatuspakk sokkidega

Seitse korda rohkem rõõmu 

Otsid kassisõbrale või emadepäevaks mõnda head ja praktilist kinki? Siin on sulle vahva üllatuspakk sokkidega, mis kuluvad ju iga päev marjaks ära!

Sokipakil on igale nädalapäevale vastav aken, mille lahti võttes leiab pakist üllatuseks ühe mõnusa ja sooja sokipaari! Esmaspäeval ühte moodi, reedel hoopis teistmoodi. Aga kindel on see, et iga päev on uus sokipaar kohe võtta!

Tööka vanaema kinkepakk

Lendame mesipuu poole

Kas sinu vanaema lemmik vanasõna on: ilma tööta pole puhkust? Mõnikord sa korraks piilud Instagram’i ja ongi päev õhtusse jõudnud, aga sinu memm jõuab sama aja jooksul pesu pesta, sõbrannaga viimaseid uudiseid jagada, kolmekäigulist õhtusööki ette valmistada ja veel jääb natuke aega et kududa ka lapselapsele kampsun valmis… Imeline, onju! Kingi talle mõnusad sokid jalga, nii lähevad ka kõik tööd nagu lennates!

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close