Eneli sidruni-laimikook neile, kes ahjust eemale hoiavad

Me ei jäta teid hätta! Siin on homseks isadepäevaks üks sidruni-laimi koogi retsept – meie Eneli täna tegi ja lubas lahkelt ka teile jagada! Kooki pole vaja küpsetada, seega saavad edasi lugeda ka need, kes ahjust mitme meetri kaugusele hoiavad.

Ühesõnaga – vaja läheb:ca 200g küpsiseid (Digestive või analoog). ja ca 100g võid, mis tuleb ära sulatada. See läheb põhja tarbeks. Pealmise osa tarbeks varu valget shoksi suur tahvel, toorjuustu 0.5 kilo, sidrunit või laimi (Eneli ütles, et tema teeb kas 3 laimi või 2 sidruniga. ja 2 dl vahukoort varu ka. 

Tegemine on lihtne: küpsised purusta käsitsi või köögihakkijaga. Võid oled selleks ajaks ära sulatanud ja segad selle küpsistega kokku. Ja segu surud koogivormi põhja – valmis! Vahukoore ajad vahule suhkruga. Võid natuke lisada ka vanilliini. Toorjuustu segad sidrunimahlaga kokku ja võid ka natuke koort sisse riivida. Shokolaadi sulatamise jaoks paned potti vett ja sinna omakorda kausi shokolaadiga. Sulab ära ja siis segad tasakesi toorjuustu sekka.

Ja valad saadud segu koogipõhjale ja lükkad koogi külmkappi. Kindlasti 3-4 tundi enne söömist. Ja enne isadepäeva hommikut kaunistad basiiliku või piparmündi või melissi lehekesega! Head isadepäeva! 

Kui isa on vahva vunts, siis vaata SIIA!

Toorjuustukook
sidrunisokid

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close