Pakendivaba tellimine massidesse! Tule proovi ja anna märku, mis asjast arvad!

Täna räägime meie uuest algatusest- pakendivaba tellimine Sokisahtli e-poest. Oleme juba aastaid proovinud olla võimalikult keskkonnateadlikud ning soovinud teha oma osa, et vähendada tarbetut pakendijäätmete hulka maailmas.

Seetõttu proovime koos teiega aprilli- ja maikuus sellist testperioodi, kus e-poest tellides on KÕIK tooted pakendivabad. Katsetame koos teiega, kuidas see töötab ja kas edaspidi võiks ka e-poes nii jätkata.

Kuidas see Sokisahtli pakendivaba tellimine toimib?

Kui teete tellimuse meie e-poest, siis automaatselt on valituks pakendivaba tellimine. See tähendab, et tellimust kokkupannes, eemaldame toote sildid ja suuname need kohe uuesti lattu, kus neid kasutatakse juba järgmistel toodetel. Ja see ongi nii – võime väikse saladuse ka reeta, kuidas vahet teed, kas pakend on juba mitmendat ringi kasutuses 😉 – nimelt laseme siltidele uue toote ribakoodi kleebised. Ja sellepärast võibki sul sildil olla näiteks 2 ribakoodi kleebist üksteise peal.

Sokkide ja paksemate sukkpükstega on asi lihtne, musta värvi tootesilt Sokisahtli logoga läheb uuesti kohe laos kasutusse ja siltidega tooted jõuavad meie poodidesse piikidesse rippuma ja ootama oma omanikku. Samuti on võimalik ka poest ostes pakend juba poodi jätta ja paljud meie kliendid seda võimalust ka kasutavad.

Natuke keerulisem on sukkade ja õrnade sukkpükstega. Nendega teeme nii, et eemaldame kile ja suuname selle uuesti kasutusele. Jätame õrna toote paberi vahele. Kui sa toote kätte saad, siis on sul vaja paber ainult vanapaberi või pakendijäätmete hulka panna ja jälle väike asi tehtud.

Millised need pakendivabad tellimused siis välja näevad?

Pakendiga Sokisahtel sokid

Sokkidel on plastikkonks ja paberpakend. Eemaldamisel palun pane pakendikonteinerisse, et pakend jõuaks taaskasutusse!

Pakendivabad Sokisahtel sokid

Toode tuleb pakendivabalt. Paberkartong, plastikkonks ja pabersilt on juba uuesti kasutuses.

Pakendiga Sokisahtel sukkpüksid naistele

Sukkpükstel on ümber kilepakend, paberümbris ja sisemine papp. Pane need palun pakendikonteinerisse, et jõuaksid ümbertöötlemisele!

Pakendivabad Sokisahtel sukkpüksid naistele

Toode tuleb paberümbrises, kuna tegemist on õrna 20DEN sukkpüksipaariga. Pane paberümbris ja sisemine papp vanapaberi kogumiskohta. Sisemist pappi saad kasutada märkmepaberina.

Pakendiga Sokisahtel sukkpüksid

Sukkpükstel on ümber paberpakend. Pane see palun pakendikonteinerisse, et jõuaks ümbertöötlemisele!

Pakendivabad Sokisahtel sukkpüksid

Pakendivaba toode tuleb ilma pakendita. Kuna tegemist on 60DEN tugevamat sorti sukkpüksipaariga, ei ole pakendit ega kartongi toeks vaja! Pakend on juba uuesti kasutuses.

Pakendivaba tellimine e-poes - Sokisahtel

Kui sul tekkis veel küsimusi, siis kirjuta meile epoodi epood@sokisahtel.net või helista tööpäeviti E-R 9-17, tel +372 555 10 994

Ja veel. Kui saadame sulle paki, siis võimalusel taaskasutame transpordipakendeid. Samuti kui saad meilt karbi või kasti või koti – tee see lahti ja kui vaja mõnda pakki saata, saad sedagi uuesti kasutada.

Kilepakendid tasub ilusti kääridega lahti lõigata ja saad ka kilepakendit uuesti näiteks raamatu või šokolaadi sõbrale saatmise jaoks kasutada. Taaskasutamine on moes ja üha rohkem moodi läheb. Käime siis trendidega kaasas ja hoiame maakera puhtamana!

Hmm, aga kui ma ikka tahan tooteid saada pakendiga, mis siis saab?

Alates 22. aprill saadame kõik Sokisahtli e-poe tellimused pakendivabalt. Kui aga soov kindlasti pakendit soki või sukapaari ümber saada, saad sellekohase märke tellides teha ja kõik tuleb ilusti pakendites, valmis näiteks kinkimiseks.

Aga kuidas ma tean siis, et millest mu pakendivaba toode koosneb ja kuidas ma teda hooldada saan?

Sokkide ja sukkade puhul on asi hooldamises ja pesemises palju lihtsam kui õrnade sviitrite, kallite kasukate või muude tekstiiltoodete puhul. Loomulikult on kõige parem õrnasid tooteid pesta käsitsi (näiteks sukad, õhukesed sukkpüksid) või siis pesukotis ja käsipesuprogrammiga.

Sokkide puhul on samuti hea, kui pesed käsipesuprogrammiga ja kuni 30-kraadise tempereatuuriga. Seda eriti meriino, angoora ja alpakavillaste toodete puhul, mis soojema veega pestes võivad kokku tõmmata. Hooldusjuhendi leiad meie kodulehelt SIIT. Ja toote koostis on alati tootelehel kirjelduse juures olemas.

Aga lõpmatuseni ei saa pakendit ju kasutada, mõni läheb katki, mis siis teete?

Jah nii on. Meil on endal siin rekord, et kõige rohkem oleme saanud sokisilti kasutada lausa 5 korda – muudkui tuleb ja tuleb poest tagasi. Aga tõsi ta on, et sildid kuluvad ja pakendit saab korduvalt kasutada enamikel juhtudel 2-3 korda. Mittekasutuskõlblikud sildid korjame kokku ja suuname ümbertöödeldavatesse pakendijäätmetesse.

Kasutusel olevad transpordi pakendid - Sokisahtel


Aga transpordipakendid?

Transpordipakendites kasutame papp- ja paberpakendeid, mida saad panna paberi ja papi kogumiskonteinerisse. Samuti kasutame bioloogiliselt lagunevaid kileümbriseid, kuid seda üldjuhul siis, kui pakk on tellitud pakiautomaati. Biolagunevad kileümbrised saad panna pakendikonteinerisse. Poodi tellides saad üldjuhul paki paberkotis.

Pakendid, millega e-poe kaup saabub, saad tasuta viia pakendite kogumispunkti. Vaata asukohti siit: www.kuhuviia.ee

Pakendivaba ja keskkonnasõbralik ECOCARE

Pakendivaba ost ei ole ainukene viis, kuidas saaksid toetada Eesti jätkusuutlikust. Meiega koos saad veel loodust ja ümbritsevat hoida kandes meie NILIT® Ecocare kollektsiooni tooteid. Need on toodetud taaskasutatud nailonjääkidest, mille tootmisel säästetakse nii materjali kui resursse.

Palju siis materjali ja vett säästetakse, tekib küsimus? Siin mõned numbrid mis on 1 tonni niidi kohta säästetud ressursid. Energiat säästetaks 6194 kw tonni kohta ehkt 87.6% vähem kogu tootmisprotsessi kestel, vett 18 kuupmeetrit tonni kohta ja kokkuvõttes kulub 55% väheb ressursse tootmisele. Ecocare kohta saad rohkem lugeda siit.

Sokisahtel ECOCARE keskkonnasõbralik kollektsioon

Aprill 22 on Maa päev! Mis see on ja miks seda tähistatakse?

Seda päeva tähistatakse rahvusvaheliselt juba aastast 1970. Maa päeva eesmärk on tõsta teadlikkust meie planeedi loodusvarade haavatavusest ja õpetada inimestele, kuidas nad saavad teha oma osa keskkonna kaitsmisel. Samuti, et on võimalik oma tegevustes olla keskkonnasäästlikum.

Maa päeva tähistamiseks korraldatakse erinevaid sündmusi ja tegevusi, mis on suunatud keskkonna saastamise vähendamisele, taastuvenergia edendamisele, taimede istutamisele ja muudele keskkonnateadlikkust tõstvatele tegevustele.

Meie jälgime sündmuste kaarti ja tegevusi SIIT!

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close