Lemmikloom ja sokid. Kass, koer ja hobune.

Lemmikloom on inimese truu sõber ja kaaslane. 14. aprill on Eestis lemmikloomapäev. Leidsime veel lemmikloomade tähtpäevi nagu “koerte kallistamise päev”, “lehmadest lugupidamise päev” ja “ma armastan hobust”-päev. “Kass tööle kaasa päev” ka – aga seda on Eestiski juba üsna palju kus koer või kass on kontoris tööl kaasas ja mõnel loomal on lausa kontoris oma laudki. 

Musta kassi kuu ja Loomade Varjupaik.

must kass musta kassi sokkidel

Juba 10 000 aastat on inimesel olnud lemmikloom. Kõige esimene oli koer, siis tulid siga, lammas ja kits. Nüüdsel ajal ka tšintšilja, deegu või hoopis akvaariumikalad. USA-s on just kalad kõige populaarsemad lemmikloomad. Soovid koera või kassi lemmikloomaks, siis vaata Varjupaikade MTÜ lehele. Varjupaikade MTÜ-ga tegime Sokisahtlis koostööd, sest oktoober on Musta Kassi kuu, mille raames leidsid omale kodu enam kui 200 kassi. Kassisokid olid oktoobris eriti kuum kaup, sest iga müüdud paari pealt läks 1 euro selleks, et mustad kassid endale kodu leiaksid. 

Lemmikloom ja toit. Koerte toitumisnõustaja – kas on olemas?

Fendaf pakk koerasokkidega

Koerte toitumise ja tervise kogemusnõustaja? Täiesti olemas! Vaata fendaf.ee lehele. Piret, üks FendaFi asutajatest, on üle 20 aasta olnud Saksa lambakoerte omanik. Piret omandas 1,5 aastat tagasi toortoitumisalase sertifikaadi ning sealt saadud info alusel parandanud oma koerte tervist.
Tema nõuannetest võib ka sinu lemmikule kasu olla. Küsisime Piretilt mis on selline tuntud toiduaine mida kindlasti lemmikloom koerale anda ei tohiks – šokolaad. Ka viinamarjad, kofeiin ja ksülitool on koerale eluohtlikud. Ja kuigi tihti öeldakse, et ka küüslauk on koerale ohtlik, on tegemist väärarusaamaga ning õiges koguses on see koerale hoopiski kasulik.

Uurisime milline on tervislik kassitoit ja mis kassidel toitumises erilist on. Kassid on seni teadaolevalt ainsad imetajad, kes ei tunne magusa maitset. Seega ei tohiks ühe terve kiisu-miisu toit sisaldada suhkrut, kuna selle tulemusena võib kassil välja areneda diabeet. Lisaks on kassid ohustatud neerukividest, sest nad ei saa piisavalt vedelikku. Hea viis selleks on pakkuda oma kassile märgtoitu, mis sisaldab reeglina vähemalt 80% niiskust!

Winston Churchill on öelnud, et…

Koer ja koerapiltidega sokid

kui te suudate alustada päeva ilma kofeiinita, olla elurõõmus ega pööra tähelepanu valule ja hädadele, hoiduda kaebustest ja mitte  väsitada inimesi oma probleemidega, süüa ühte ja sama toitu iga päev ning olla tänulik selle eest, lasta kõrvust mööda etteheited armastatud inimeste poolt, mil kõik ei lähe nii kui vaja mitte teie süü tõttu, võtta rahulikult vastu kriitikat, suhtuda oma rikkasse sõbrasse samamoodi kui vaesesse, saada läbi ilma vale ja pettuseta, võidelda stressiga ilma rohtudeta, lõdvestuda ilma tablettideta, siiralt öelda, et teil pole eelarvamusi nahavärvi, religioossete veendumuste, seksuaalse orientatsiooni või poliitika vastu, siis olete jõudnud oma koera arengutasemeni. Koerasokid leiad siit.

Koerapiltidega sokkide komplekt

Lemmikloom kass. 4 maailma kõige kuulsamat kassi

Istuv kass kummutil

Tabby. Abraham Lincoln oli kõige esimene president, kes tõi kassi Valgesse Majja. Abraham Lincolnil oli komme pidulike õhtusöökide ajal Tabby’t kahvliga sööta.

Snowball. Kass “Lumepall” oli Ernest Hemingway lemmikloom, kelle ühel käpal oli kuus varvast. Hiljem hakati neid kasse, kelle käppadel on keskmisest rohkem varbaid (polüdaktüülia) nimetama Hemingway kassideks.

Choupette Lagerfeld. Tema oli maailmakuulsa moedisaineri Karl Lagerfeldi lemmikloom. Kass Choupette’il olid oma Instagrami ja Twitteri kontod ning terve teenijate meeskond, kes tema eest hoolitsesid. Peale moedisaineri surma päris Choupette korraliku varanduse. Praegu elab Choupette oma luksuslikku elu Karl Lagerfeldi majapidajanna juures.

Blackie. Kui edukas antiigiärimees Ben Rea 1988. aastal suri, pärandas ta oma kass Blackie’le 12.5 miljonit dollarit. Blackie hoiab tänaseni “Guinnessi rekordite raamatus” rekordit kui maailma rikkaim kass.

Vasaku-või paremakäpaline koer või kass

 Nii nagu inimesed on kas vasaku- või paremakäelised on koerad kas vasaku- või paremakäpalised. Viska oma lemmikust koerale tema lemmikmänguasi ning vaata kumma käpa ta kõige esimesena selle peale paneb ning nii saadki teada, et kas Sinu lemmikloom koer on vasaku-või paremakäpaline.

Jälgi kumma käpa sirutab sinu lemmikloom kass kõigepealt üle takistuse või paneb trepiastmele ja saadki teada kas su kass on parema- või vasakukäpaline.

Kaslased on natuke kaamelid ja natuke kaelkirjakud?

Kass kõnnib kummutil

Kassid on natuke kaamelid ja natuke kaelkirjakud? Täpselt nii! Sest kassid liigutavad kõndides kõigepealt oma esimest ja tagumist paremat kappa, seejärel esimest ja tagumist vasakut kappa. Niimoodi kõnnivad meie maamunal veel ainult kaamelid ja kaelkirjakud.

Kui Sinul on kodus lemmikloom kass, siis kutsu oma mjäu ronimispuult alla ning vaatle kuidas need käpad siis ikkagi liiguvad. Tegelikult on sinu lemmikloom kass aga natuke ka tiiger, sest kodukasside ja tiigrite DNA on 95.6% ulatuses sarnane.

Lemmikloom. Huvitavaid fakte.

Must kass ja roosad mustade kassidega sokid

Paul McCartney on ühes oma intervjuus öelnud, et lisas ansambli “The Beatles” laulu “A Day in the Life” lõppu niisuguse sagedusega helid, mida ainult koerad on suutelised kuulma.

Kassil on võrreldes teiste imetajatega proportsionaalselt suurimad silmad võttes arvesse nende pea suurust. Suured silmad võimaldavad kassidele ka suuremat nägemisvälja.

Iga koera nina muster on erinev nagu igal inimesel on erinev sõrmjälg. Iga kassi nina muster samuti.

Rin Tin Tin, kuulus saksa lambakoer astus 1927. aastal üles neljas filmis ning samal aastal kandideeris Oscarile.

Eesti üks kuulsamaid lemmikloomi on oravatüdruk “Kiisu”. “Kiisul” on Instagramis 19 500 jälgijat.

Valmista ise üks suus sulav Kirju Koer

Kirjut koera on lihtne valmistada. Selleks võta:

  • 180g küpsiseid
  • 150g marmelaadi komme
  • 100g võid (82%)
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 spl suhkrut
Kirju koer taldrikul

Valmista nii:

  • Purusta küpsised kaussi, sega juurde suhkur ja kakaopulber.
  • Sulata potis kuumas vees või (pane või eraldi kausiga kuuma vette).
  • Lisa hakitud marmelaadikommid, sega koostisained läbi ja suru ühtlaseks massiks.
  • Kui segu satub olema liiga kuiv, siis lisa pisut piima või törts hapukoort.
  • Keera mass “pikaks koeraks” kile sisse ning aseta umbes kaheks tunniks külmikusse tahenema.
  • Lõika viiludeks ja lase hea maitsta!
  • Idee: Magusa kokkusegatud massi võib ka pallikesteks vormida ning pista põske hoopis Kirju Koera pallikesed.

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close