Vanavanemate päev: arm, hool ja rabarberikook

Kõik armastavad oma vanavanemaid, eks? Sestap on neil kalendris eriline päev – Vanavanemate päev. See on päev täis armastust ja lõbu, aga miks me seda tähistame? Mis teeb selle nii oluliseks?

Me teame, et meie vanavanemad on erilised, nad hellitavad meid, räägivad meile lugusid ja alati panevad meid end armastatuna tundma. Kuid Vanavanemate päev on rohkem kui lihtsalt “aitäh” ütlemine küpsiste ja kallistuste eest.

See on võimalus näidata neile, kui palju me hoolime. Meie viis öelda “te olete meile olulised”. See on päev, kui me saame neile tagasi näidata sama armastust, mida nad meile igapäevaselt pakuvad. Seega selles artiklis vaatame, miks Vanavanemate päeva tähistamine on oluline ja miks me peaksime kõik koos selle eest seisma.

Vanavanemate päeva tekkelugu

Kas olete kunagi mõelnud, kuidas sai alguse Vanavanemate päev? See sai alguse vanaema nimega Marian McQuade’i initsiatiivist, kes soovis erilist päeva kõigile vanavanematele. Ta alustas kampaaniat 1970. aastal ja 1979. aastaks sai sellest ametlik Ameerika Ühendriikide püha, mida tähistatakse alati esimesel pühapäeval pärast Tööpüha.

Tähistamine pole vaid USA asi. Suurbritannias on see esimene pühapäev oktoobris. Eestis on see teine pühapäev septembris. Kuupäev, mis pandi paika 2010. aastal. Lõbus fakt: ka Emadepäeva ja Isadepäeva tähistatakse teisel pühapäeval.

Päev on pühendatud õppimisele vanavanematelt ja aja hindamisele nendega. Ja seepärast me jätkame selle tähistamist aastast aastasse.

Cool granny vanavanemate päeva kinkepakk

Miks on meil vaja vanavanemate päeva?

Vanavanemad mängivad sageli olulist rolli meie kasvatusel, mitte ainult ei hellita meid hõrgutiste ja juttudega. 2018. aastal kasvatas umbes 2,7 miljonit USA vanavanemat lapselapsi – see on üks vanavanem iga 24 täiskasvanu hulgast!

See eriline päev on enamat kui lihtsalt tähistamine – see meie memmede ja taatide raske töö ja pühendumuse tunnustamine. Olgu nad peamised hooldajad või lihtsalt toetav sammas, kujundab nende armastus meid sügavalt. Seepärast on vanavanemate päev hädavajalik.

Kuidas vanavanemate päeval oma hoolivust ja armastust näidata?

Nii et vanavanemate päev on tulemas ja mõtled, kuidas oma armastust näidata? On palju lahedaid asju, mida saad teha. Alates armsatest ja soojadest žestidest kuni kvaliteetse aja veetmiseni, uurime mõningaid viise, kuidas saad vanavanemate päeva eriliseks muuta.

Parim vanaema vanavanemate päeva sokid

Täiskasvanud lapselastele

Kui me üles kasvame, muutub ka meie suhe vanavanematega. Võib-olla ei näe me neid nii tihti kui varem, kuid side püsib. Täiskasvanud lapselastena on meil eriline võimalus näidata vanavanematele, kui palju me neid hindame, aga eluküpsel moel. Siin on mõned ideed teile:

  1. Korraldage perekoosolek: Miski ei ütle “Ma armastan sind” rohkem kui aja pühendamine. Korraldage kokkusaamine kõigi pereliikmetega. See mitte ainult teeb neid õnnelikuks, aga on ka suurepärane viis perekonnasidemete tugevdamiseks. Koos aja veetmine on hindamatu.
  2. Meenutamise sessioonid: Vaadake koos vanu fotoalbumeid või koduvideoid. Teie vanavanemad naudivad mälestuste radadel jalutamist, ja võite kuulda mõnda lugu minevikust, mida te varem pole kuulnud!
  3. Tehnoabi: Pakkuge neile oma tehnikaalaseid teadmisi. Olgu see siis uue telefoni seadistamine või neile videokõne tegemise õpetamine, teie kannatlikkus ja abivalmidus on kindlasti hinnatud.

Ükskõik mida teete, peamine on et vanavanemad tunneks end armastatuna ja tähtsatena. Pea meeles, et mõte on see, mis loeb.

Noortele lapselastele

Aga nooremad? Isegi kui oled väike, võid oma vanavanemate päeva suureks muuta. Vanavanemate ja lapselaste vahel on eriline side, mis on täis lõputut armastust ja lõbu. Siin on mõned viisid, kuidas saad oma vanavanemaid eriliselt tunda:

  1. Vanavanemate mängupäev: Korraldage lõbusate mängude päev, mida saate koos oma vanavanematega mängida. Võib-olla on neil mõned lahedad mängud, mida nad said mängida, kui nad olid lapsed, ja mida nad tahavad teiega jagada!
  2. Loomingulised kingitused: Looge suurepärane projekt nagu käsitsi tehtud kaart või kunstiteos. See näitab mitte ainult teie armastust, vaid annab neile ka midagi, mida uhkusega kodus kuvada.
  3. Jutu aeg: Paluge oma vanavanematel rääkida lugu nende lapsepõlvest. Neile meeldib jagada, ja teile meeldib kuulata!

Pidage meeles, et pole tegemist suurte, uhkete žestidega. Tegemist on teie lõputu armastuse näitamisega ja nende maailma kõige tähtsamate inimeste tunnetamisega.

Sokid vanavanemate päevaks: soe, hubane ja hooliv kingitus

Sokid sellisel puhul? Noh, need ei pruugi tunduda kõige põnevam kingitus, aga uskuge meid, need on vanavanemate päevaks ideaalsed! Ja siin on miks:

Esiteks, räägime soojadest sokkidest. Kõigile meeldivad soojad jalad, eks? Ja kui vanusega edasi minna, võib soojana püsimine muutuda veidi keerulisemaks. Niisiis, oma vanavanematele sooja sokkide paari kinkides mähite neid sõna otseses mõttes mugavusse ja armastusse. Lisaks on need külmadeks öödeks väga praktilised!

Siis on meil mugavad sokid meestele ja naistele (kummiääreta). Need kõik on lihtsad ja mugavad. Kummiääre puudumine tähendab, et need ei ole liiga tihedad ega tekita ebamugavustunnet, eriti vanavanematel, kellel võivad olla vereringeprobleemid.

Nii et jah, sokid võivad tunduda lihtsad, aga need on nagu kallistus teie vanavanemate jalgadele. Need on hubased ja täiesti hea valik vanavanemate päeva kingituseks!

Vanavanemate päeva sokid

Vanaema rabarberikook

Valmis küpsetusmaagiaks? Sukeldume ühte vanaema klassikalistesse retsepti, mis viib sind otse lapsepõlve tagasi. See on tema kuulus rabarberikook – magus, hapukas ja oh-nii-maitsev. Keerakem käised üles ja alustagem selle armastatud perepärli kallal! (NB! Kui sul on rabarberid kodust otsa saanud, siis võid julgelt asendada need ka õuntega – kook tuleb sama hea!)

Hakkame pihta! Meil läheb vaja:

Taina jaoks

  • 100 g võid
  • 85 g suhkrut (1 dl, võib kasutada ka roosuhkrut)
  • 50 g 20% hapukoort
  • 1 muna
  • 180 g nisujahu (3 dl)
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidise jaoks

  • 250 g 20% hapukoort
  • 4 sl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut

Kate jaoks

  • 4-5 rabarbrivart
  • Pruuni suhkrut

Valmistamine:

  • Vahusta toasoe või suhkruga, kuni segu muutub kreemjaks.
  • Lisa juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega kõik koostisosad ühtlaseks tainaks. Taina konsistents peaks olema pehme, kuid mitte liiga vedel.
  • Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele.
  • Jätkamiseks sega kokku täidiseained – hapukoor, suhkur, muna ja vanillisuhkur. Vala täidis ettevalmistatud vormi.
  • Koori rabarberivarred ja lõika need tükkideks. Kata täidis tükeldatud rabarbriga ning puista peale veidi demerara suhkrut, et tekiks mõnus krõbe kiht.
  • Küpseta kooki 200-kraadises ahjus keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on saanud kuldse värvuse ja täidis on hüübinud.
  • Lase kihilisel kihil veidi jahtuda vormis, seejärel libista ettevaatlikult koogialusele.
  • Nipid ja soovitused: Noorte rabarberivarrede puhul pole koorimine vajalik – piisab terava noaga lõikamisest. Tainast surudes kasuta jahuseid käsi ning jäta ääred veidi õhemaks, et vältida liigset kerkimist. Parima tulemuse saavutamiseks vali rabarberivarred keskmise suurusega, umbes 400-500 g.

Oleme kindlad, et see retsept toob su vanavanemate päeva tähistamisse rõõmu ja maitsvaid hetki. Jaga armastust ning naudi vanaema rabarberikoogi maitsvat võlu!

Ilusat vanavanemate päeva!

Lühidalt öeldes on see päev sellest, kuidas anda tagasi armastus, millega meie vanavanemad meid üle kallavad, olenemata meie east. Nende armastus, lood, aeg ning koogi retseptid lisavad meie elule midagi erilist.

See on meie võimalus näidata neile, kui palju me hoolime, kas koosviibimise, koduse kingituse või kvaliteetse ajaveetmise kaudu. Ning pole ainult pidu, vaid ka viis sugulussuhete tugevdamiseks ja mälestuste hoidmiseks. See teebki vanavanemate päeva nii oluliseks. Tähistame seda koos!

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close