12 ideed sukkpükste taaskasutamiseks

Sukkpükste eluiga jäi lühikeseks? Ära viska neid asjata ära! Kuidas vanade sukkpükste erinevaid osi ära kasutada alates kodust kuni aiatöödeni? Võta need kasutusse hoopis teisel viisil. Nii hoiad ka loodust. 29% kõikidest sukkpükstest jõuavad prügimäele ja tavalised sukkpüksid lagunevad looduses 60-80 aastaga. Loe siit, kuidas sukkpükste eluiga pikendada ja selle kaudu ka vähem prügi tekitada!

mustad sukkpüksid

Sukkpükstest ukse-akna ussike

Külma perioodi saabudes on kõige parem olla toas soojas, aga vahel võib akna või ukse alt külma sisse tulla. Võta vana sukkpükste paar ja lõika jalaosad küljest. Täida sääred tihkelt näiteks vanade särkide või muu meelepärasega. Seo ots kinni. Aseta ukse juurde maha või aknalauale. Selline sukkpükste uss peab kinni tuule ja külma, et toas oleks mõnusam olla!

brooke sukkpüksid

Sukkpükstes riided pessu

Mõni pesumasin on kurikuulus õrnade riiete rikkumisel või välja venitamisel. Kui võtame aga sukkpükste puhta jalaosa ja pistame oma õrnad riided sukkpükste sisse, tekitame sellega riiete jaoks kotikese. Sellises kahest otsast kinni seotud sukakotis püsivad riided ilusti omaette koos ja pesumasin ei tee õrnale riidele liiga.

lillelised sukkpüksid

Taaskasutatav kingipakend sukkpükstest

Järjest rohkem läheb moodi kinkide pakendamine keskkonnasäästlikumalt. Selle puhul saavad sind aidata ka sukkpüksid! Kui sul on näiteks värvilised või mustrilised sukkpüksid, lõika nad sobiva suurusega tükkideks ja paki oma kingitus sukkpükste sisse. Kuna see ei kortsu ega rebene, saab sellist kingipakendit uuesti ja uuesti kasutada. Seo lipsuke (muidugi sukkpükstest tehtud) pakile peale ja oledki sünnipäevaks või pühadeks valmis!

võrksukkpüksid

Kaunistamine sukkpükstega

Kui julged mustrilised sukkpüksid enda ülesannet enam ei täida, kasuta neid Halloweeni kõrvitsatele ümber tõmbamiseks. Ruudulised, triibulised või kasvõi lillelised, sukkpüksid muudavad iga kõrvitsa kiirelt põnevaks! Sama saab teha ka kuuse otsa riputavate jõulukuulidega. Nii annad juba olemasolevatele jõulukaunistustele uue ilme ja ei peagi uusi ostma.

ühe triibuga sukkpüksid

Lõngakerad sukkpükstesse

Paljudele vanaemadele meeldib kududa, aga pehmed lõngakerad võivad suures tuhinas täitsa pusasse minna. Lõika sukkpükstelt ära sääreosa, et saaksid tõmmata suka lõngakerale ümber. Nii ei hakka lõngakera lahti hargnema ja saab rahulikult kudumiskorvi jätta.

täpilised sukkpüksid

Sukkpükstest murupea

Nii tore on kevadine roheline muru! Kui seda õues pole, saab kasvatada seda enda aknalaual. Selleks võta vana sukkpükste varbaots, täida saepuruga ja enne kinni sidumist lisa saepurule muruseemet. Kinni seotud sõlmest murupea pealael saad muuta juusteks või peita lipsuga. Kaunista silmade, nina ja suuga ning kasta hoolikalt. Murupea rohelisi juukseid saad lõigata ja patsi siduda, ole ise juuksur!

tähtedega sukkpüksid

Tolmuimeja ja sukkpüksid

Diivanialune võib olla üks maagiline paik kuhu kaovad kõik pisemad asjad. Sealt on neid aga raske kätte saada. Selleks, et ükski pisike legojupp või kõrvarõngas tolmimeja sisse ei satuks, tõmba tolmuimeja toru ümber sukkpükste osa näiteks patsikummi abil. Nii saab tolmuimejat kasutada, aga ükski pisike osa tegelikult masinasse ei satu.

fiori mustrilised sukkpüksid
plus size roosa
lillemotiiviga sukkpüksid
lipsudega põlvikute moodi sukkpüksid

Sukkpükstega riided kohvris korda

Reisile minekul on tuttav olukord, kus kohale jõudes peab otsima kohvrist üht kindlat asja. Sukkpükste jalaosast saab tekitada toru, kuhu valiku riideid sisse saab panna. Haara kohvrist üks toruke ja ongi kõik vajalikud riided juba sorteeritud! Igaks päevaks üks toruke valmis ja ka mustad riided pista sukkpükste toru sisse, et koju jõudes poleks vaja kohvrit läbi uurida kuhu pesemist vajavad riided said.

roosimotiiviga sukkpüksid

Ehted korda sukkpükste abil

Kui kõrvarõngad karbis laiali ja kuidagi korras ei püsi, saab ka sukkpükstest abi. Hea nipp on võtta pildiraam ja eemaldada  tagumine osa, et jääks ainult raamiosa alles. Raami tagumisele poolele kinnita ruuduke sukkpükste osast, mis katab raam tagapinna. Toeta raam vastu seina ja kinnita kõrvarõngad läbi sukkpükste. Kõik kõrvarõngad ilusti organiseeritud ja kaunis ka vaadata!

lurex niidiga

Sukkpükstega higilõhnast vabaks

Pikalt jalas olnud saapad võivad ajada jalad higistama ja selle tõttu jääbki jalanõusse ebameeldiv lõhn. Selle abiks lõika ära sukkpükste jalalaba osa. Täida kotike näiteks kassiliiva, kohvipuru või söögisoodaga. Seo otstest kinni ning aseta jalanõu sisse. Need ained imavad jalanõudest lõhna ja niiskuse ning kaob ka ebameeldiv lõhn.

queen kollased sukkpüksid

Pisikesed mänguasjad puhtaks sukkpükste abil

Legode ja muude pisikeste mänguasjade pesemine võib olla keeruline töö. Kui aga sukkpükstest teha kotike ja kõik vajalik sinna sisse panna, on võimalik neid nõudepesumasinas pesta! Selle abil püsivad jupid koos, aga saavad samal ajal jälle puhtaks!

smart tights sukkpükste valik

Sukkpükste mütsid taimedele

Meile maitsevad aiasaadused, aga lindudele ja närilistele samuti. Selle jaoks, et kõrvitsal ei oleks nokajälgi  ja tomatil hambajälgi, lõika enda viljale sobiva suurusega sukkpükste kotike. Tõmba viljadele ümber. Teised himustajad võivad tunda küll maitsva vilja lõhna, aga kätte seda ei saa. Sukkpüksid lasevad päikesevalgust läbi ja lasevad viljal kasvada, aga imeliku koorega kõrvitsat ei taha ükski vares ega hiir!

Kui siiski enam üldse sukkpükse kasutada ei saa või taha, vali Sokisahtlist uued! Lisaks tavalistele võid valida Sokisahtlist Smart Tights kiirendatult biolagunevad sukatooted! Need lagunevad looduses juba 3 aastaga ja nii tekib loodusesse vähem prügi. Korja sahtlipõhjast kasutuseta jäänud sukad ja sukkpüksid välja, head meisterdamist!

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close