Kuidas kinkida sokke? Kingiideed ja nipid!

Miks üldse sokke kinkida? On ammu möödas need ajad, kus jõulukuuse alt kingipakist sokkide leidmine pettumust valmistas. Nüüd lausa on paljude wishlistis vahvad sokid, põlvikud või lausa sokkidega täidetud advendikalender!

Kuna sokivalik on nõnda suur – täpilised, triibulised, naljakate ja vahvate sõnumitega – siis sokid ei ole kaugeltki mitte igav kingitus. Ja olgem ausad, sokke kulub alati, igaühel! Ka jõulude ajal kasutatakse suuri sokke või susse päkapikkude jaoks või täidab hoopis jõuluvana need hea ja paremaga!

Nõnda ongi sokkide kinkimisest saanud üks väärt ja praktiline idee.

Vaatame aga üle mõned tähtsamad punktid sokkide kinkimise puhul:

  • Miks üldse kinkida sokke?
  • Kellele sokke kinkida?
  • Kuidas valida õiget sokipaari suurust?
  • Ja kuidas sokke vahvalt kingipakki pakkida? 

Mispärast ikkagi siis sokke kinkida?

Sokid on üks erakordselt praktiline kingitus. Lisaks sellele, et värviliste ja naljakate sokkide kinkimine toob toredaid emotsioone, kulub sokke igaühel igapäevaselt!

Eriti tore on kinkida kvaliteetseid ja mugavaid sokke just neile, kellel need töö juures või hobiga tegeledes kasuks tulevad. Mõtle näiteks sõbrale, kellele meeldib kokata või kes veedab terve päeva jalgadel või looduses. Pereliikmed, kes käivad metsas seenel või hoopis hulljulged sõbrad, kellele meeldib mäkke ronida – siis on korralik sokipaar, mis nende jalgade eest hoolitseb, päris hea kingitus.

Meriino- , angoora või alpakavillast sokid, kui nende eest ilusti hoolt kanda, peavad vastu aastaid. Ja vastutasuks hoiavad nemad aga kingisaaja jalgu sooja ja tervena.

Meriino ja alpakavilla sokid on number üks valik kindlasti sportlikule ja aktiivsele kingisaajale. Meriino vill on lausa nõnda hingav, et neid sokke saab kingisaaja kanda aastaringselt, ilma, et jalg higistaks.

Talvespordi sõpradele saad kingikotti pista aga alpakavillased sokid või põlvikud, mis hoiavad jalad soojas ka kõige paksemas lumesajus.

meriinosokid kivil

Sokkide kinkimine on armas, aga ka igati kasulik ja praktiline. Ja kellele meist ei meeldiks kanda vahvate mustritega lõbusaid sokke? Õnneks on Sokisahtlis valmis tehtud kinkekarbid, mis teevad kingitegemise veel eriti lihtsaks. Sinu vaevaks jääb vaid kingisaajale kink üle anda!

Kellele ja milliseid sokke sobib üldse kinkida?

Me ei hakka valetama, kui ütleme, et sokke võib kinkida igaühele! Kuna meil on sokivalik nõnda suur, siis leiad meie juurest imehästi sobiva sokipaari ka kõige pirtsakamale sokikandjale. 

Värvilisemad ja lustlikumad sokid võid kindlasti pista oma julgete sõprade ja töökaaslaste kingipakki. Samuti meeldivad silmapaistvamad sokid ja põlvikud ka lastele! Sokisahtli valikust leiad nii mõnegi sokipaari, kus sokid teineteisest natuke erinevad. Tihtipeale on sellised ‘ühtemoodi ühes jalas, teistmoodi teises jalas’ sokipaarid meie klientide lemmikud. Nii sobivad sokid kingituseks veelgi rohkem!

Kui aga kingisaaja on tagasihoidlikum, siis leiad ka tema kingipakki ilusaid ühevärvilisi või rahulikuma mustriga toredaid sokke. Meestele šikid ülikonnasokid ja naistele pidulikumad õhukesed sokid.

sokid vanaemale ja vanaisale

Parimale emale, isale ja ka vanavanematele on meil eraldi sokid! Ilusa ja silmapaistva sõnumiga PARIM EMA sokid teevad ema tuju kindlasti heaks.

Või hoopis isale kinkekarp, kus on nii PARIM ISA sokid, kui ka tööpäevadeks pintsaku juurde sobivad sokid?

Vanaemale ja vanaisale külla minnes on ikka tore külakosti viia ja miks ei võiks ka nende kingikotist paista PARIM VANAEMA ja PARIM VANAISA sokid?

Kui aga tunned, et ainult sokipaarist jääb väheks ja tahaksid kingisaajale ühte eriti luksuslikku kinki teha, siis selleks oleme me valmis teinud alpakavillaste salli ja sokkide kinkekarbid. Alpakavillane sall ja sokid hoiavad kingisaaja soojas ja tuletavad sind, kui imelist kingitegijat, aastaid meelde.

Kuidas õiget suurust valida, kui kingisaaja täpset jalanumbrit ei tea?

Kui sokid said kingisaajale välja valitud, siis tuleb ju aga järgmine mure: mis suuruses sokke valida? Õnneks on see lihtne mure, mida lahendada!

Kuna sokid, sukad, põlvikud ja sukkpüksid on tehtud enamasti üpriski venivast materjalist, katavad nende suurused erinevate jalanumbrite vahemikku. See teeb õnneks õige numbri valimise päris lihtsaks! Sokipaari suurus vastabki jalanumbrile – nii sobivad sokid kingituseks igaühele!

Laste sokkide suurused lähevad nõnda: 23-26; 27-30; 31-35.

Edasi sealt tuleb juba naiste number, mis on 36-40 (osadele mudelitele oleme teinud ka 40-42 suuruse).

Meeste suuruseid on aga kaks: 40-45 ja 46-48, et ka kõige suuremate jalgadega mehed paljajalu käima ei peaks!

Ülikonnasokid on aga kahes valikus: 40-42 ja 43-45, need on loodud rohkem oma vormis püsima ja ei veni nii palju kui puuvillased sokid.

Sokke kinkida on imelihtne kui tead jalasuurust!

Vahvad viisid kuidas sokke põnevalt kinkida:

Kui lihtsalt kingikotti sokipaari pakkimine tundub liiga igav, siis oleme välja otsinud sulle mõned ideed, kuidas sokid eriti vahvalt kingisaajale üle anda.

Täidetud Sokid

Sokkide kingikotti pakkimise asemel, täida hoopis sokid väikeste kingitustega.

Vaja läheb: Sokid, pael ja väikesed kingitused.

See on üks kõige vahvamaid ja lihtsamaid viise teha väikest ja armast kingitust. Täida sokipaar väikeste asjadega, näiteks kätekreem, ehted, kinkekaardid või veel üks paar sokke! Kui sokid ilusti juba asjadest kuju võtnud, siis seo sokkide ülemine osa paelaga kokku ja need on kinkimiseks valmis. (See on näiteks ülihea idee Secret Santa jõulupakkideks!)

NB! Hea idee ka advendikalendriks!

Soki-muffinid

Vaja läheb: Iga soki kohta vaja sama palju muffini pabervorme. Valikuline: väikesed kommid, lint, koogikarp jne.

Keera sokid ükshaaval rulli ja paki rullitud sokk muffinipaberi sisse. Kui sokk õiget kuju ei hoia ja tahab lahti vajuda, seo soki ümber lint! Nõnda hoiavad sokid ilusti paberi sees kokku. Sokke saad kohevamaks ja rohkem muffini moodi keskosa ülespoole ja otsad välja tõmmates. Nii et meenutavad need võimalikult palju väikseid koogikesi.

Soki-muffinite jaoks sobivad kõige paremini just värvilised sokid, või ka silmatorkavad täpimustriga sokid! Soki-muffineid võid kinkida niisama, või asetada koogikarpi, paeltega kinni keerata ja tundubki, et kingiksid justkui väikseid muffineid!

Vindiga sokid

Vaja läheb: 1 paar sokke ja 1 pudel veini või muud sarnase suurusega jooki

Soki-muffinid jäävad pisut lahjaks kingisaajale? Pole viga, meil on ka sulle üks vindiga kinkimisviis!

Kasuta sokipaari juurde veinipudelit või muu sarnase suurusega pudel. Bring Me Wine sokid sobivad ideaalselt veinipudeli juurde.

Võtke üks sokk ja pange veinipudel selle sisse. Tõmmake soki ülaosa nii kõrgele, kui see pudeli ümber ulatab. See võib olla pudeli kaelani või võib see pudeli üleni ära peita!

Võta teine ​​sokk ja siduge sellega pudeli kaela ümber lips. Ja ongi üks särtsakas kink valmis!

Sokipurk

Vaja läheb: sokipaari, purki ja komme

Kingikotti ja ilusat paberit kuhu sokke pakkida ei ole ja ei jõua poest läbi enne pidu? Kodust ühe tühja purgi ikka leiad! Keri sokid kokku ja pista need purki, peida sokkide vahele mõni komm ja vahva kingitus ongi valmis!

Sokid kommipaberis

Vaja läheb: sokipaari, ilusat pakkepaberit, kääre ja nööri. Valikuline: kommid

Meie lemmik sellel aastal on kindlasti sokkide justkui kommipaberi sees kinkimine!

Tegime sellest valmis sulle ka lausa video, et sokid lihtsalt ja kiirelt kingitud saaks!

Sokipaarile lisaks võid kinkepaberi sisse pista ka paar kommi. Nii lihtne ongi sokke kinkida!

Meie kasutasime meriinovillaseid sokke, et kingisaaja jalad ka külmal talvel kelgutades pikalt soojad püsiksid! Kasutada võid aga kõiki sokke (ka sukki ja sukkpükse) mis paki sisse mahuvad!

Veel vahvaid kinke Sokisahtlist

Kui juba mitu aastat on üks ja sama idee, et vaja oleks ikka sokke kinkida, siis leiad Sokisahtlist ka teisi kingiideid, mis meele rõõmsaks teevad.

Alpakavilla sallid ja pleedid on luksuslik ja elegante valik ning hoiavad kingisaajat soojas kaua-kaua.

Lisaks villastele sallidele ja pleedidele, on ka imehea kingitus meie karge ilma puhul soe termopesu. Nii saab kingisaaja iga ilmaga rõõmsalt ja soojalt õues aega veeta.

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close