Liivika kaneelirullide retsept isadepäevaks

Pane valmis:

Taigna jaoks läheb vaja nisujahu ühe suure kohvitassi täis. Suhkrut umbes 5 supilusikatäit. Võid nii pool pakki. Presspärmi pool pakikest. Piimakogus – klaasitäis. Ja tiba soola. 
Täidise jaoks varu valmis pool klaasi suhkrut, kaneelipakike ja võid teine pool pakki. Liivika ütles, et koguseid peeneks ajada pole mõtet, tee oma maitse järgi, kui tunned, et miskit vaja juurde panna, siis pane tibake juurde.

Valmistamine:

Soojenda piim, sega pärmi suhkruga seni kuni pärm on lahustunud. Lisa juurde jahu, sool ja toasoe või. Sõtku tainast kätega seni, kuni tainas on ühtlane, elastne ja tuleb kausi küljest lahti. Pane tainas kaussi, raputa väikse kihina peale jahu, kata käterätikuga ja jäta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.

Peale seda rullid taigna õhukeseks, sulatad täidisesse määratud või ära ja määrid selle taignale. Raputad sinna ka kaneeli ja suhkru. Nüüd oled juba lõpusirgel ja rullid taigna kokku ja võtad kätte pitsalõikuri või noa. Lõigud tee 1.5-2 cm paksud ja pane ahjuplaadile.

Ahi lase nii 175-180 kraadi soojaks ja siis lükka kaneelirullid ahju. Küpsevad umbes 10-15 min. Vaata, et pealt on kuldpruunid ja tõsta välja. Samal ajal tee valmis kohvi ja kutsu isa ja kogu pere sööma!

Isale saad parima isa sokid jalga SIIT!

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close