Pese sokke õigesti!

Pese sokke õigesti! Selleks et sokid kauem vastu peaksid ja vähem auke oleks lappida on väga hea vahepeal meelde tuletada, kuidas neid sokke nüüd õieti pesta tuligi?

väiksed sokid

30 kraadi reegel

Panid sokid pesumasinasse ja välja võttes olid nad number või kaks väiksemad? Ai, sokihaldjas sai kuumarabanduse! Sokke ei tohi pesta üle 30 kraadi juures! Kindlasti jälgi hooldusjuhist etiketil, kuid üldjuhul on nii, et puuvillaseid sokke, põlvikuid ja sukkpükse tuleb pesta 30 kraadi juures. Ühevärvilist puuvillast sokki kannatab pesta ka 40 kraadi juures.

sokid pesunööril

Vana hea pesunöör

Kindlasti ei meeldi sokkidele aga kuivati, vormi ja suuruse säilitamiseks võiks nad riputada vanamoeliselt pesunöörile.

angooravillased sokid

Kuidas pesta villaseid sokke?

Villaseid, sealhulgas meriinovillaseid sokke tasuks üldse käsitsi pesta. Kui paned nad masinasse, pese neid 30 kraadi juures ja ära tsentrifuugi. Niisamuti talita angooravillaste ja kraasitud akrüülsokkidega.

sokikoletis

Üksikute sokkide saladus

Ja igipõline küsimus: kuhu kaovad pesumasinast sokid? Oled kahtlustanud, et masinas varitseb sokiõgard, kes aegajalt ühe nahka pistab? Tegelikult on see müsteerium ammu lahendatud: sokid libisevad pesumasina ukse juures oleva tihendi vahele ja kaovad sealt masina sisemusse. Kui paned sokid pesumasinasse koos tekikotiga, võivad nad pugeda sinna peitu. Üks võimalus vältida kadumaminekut on näiteks kaks sokki kokku siduda. Ja alati võib sokid pesukotiga masinasse panna.

Toredaid sokke Sokisahtlist:

Kui sulle meeldis artikkel “Pese sokke õigesti!”, siis loe ka meie teisi sokijutte:

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close