Kuidas Sokisahtel alguse sai?

Esimene Sokisahti pood Tartus Lõunakeskuses

Kuidas kõik algas?

Kuidas Sokisahtel alguse sai? On aasta 2009. Sokid seostuvad inimestele ikka veel
millegi paratamatu ja emotsioonituna, mille lihtsalt
peab erinevatel põhjustel jala otsa panema. Ja siis
kohtuvad ühiste tuttavate kaudu kolm naist. Ühel neist on idee, kuidas soki kui hädapärase riideeseme staatust muuta, teisel on idee teostuseks vajalik algkapital ja kolmandal, kes just USAst naasnud, on välja pakkuda tulevase ettevõtte nimi. Sokisahtel mõjub eesti keeles tabavalt, on meeldiva kõla ja alltekstiga. Algus tundub paljulubav!

Värvilised sokid

Esimene sokitellimus

Esimesed sokid valmivad Itaalias ja kohe leitakse võimalus neid Eesti suuremates poodides müüa. Kohe mõistetakse ka seda, et iga põneva sokipaariga kaasneb lisaväärtus – vahva, südamlik ja teinekord naljakaski lugu, mida pole võimalik supermarketi lettidel sokke müües klientidele kaasa anda. Nii sünnib otsus avada oma müügipunktid.

Mustrilised sokid

Erinevused ettevõtmistes

See plaan ei sobi ühele kolmest ja tema lahkub. Ei midagi traagilist, lihtsalt erinevad inimesed ja erinevad nägemused. Kaks järelejäänut, Maarja ja Piret, registreerivad 2010. aastal ettevõtte Sokisahtel.

Esimesed Sokisahtli poed

Esimesed Sokisahtli sokid poodides!

Maarja ja Piret:

Algul oli meil ainult kaks müügiletti, võiks öelda isegi lauda kaubanduskeskustes – Tartus Lõunakeskuses ja Tallinnas Lasnamäe Centrumis. Sokisahtli sokid ja sukkpüksid ostusid aga menukaks ning saime julgust proovida oma poega.

Sokimodell Kärol

Aina kasvav huvi ja suur laienemine

Esimese Sokisahtli poe avasime Tartus Lõunakeskuses 15 ruutmeetril. Uuenduslikud ja värvikirevad sokid tellisime peamiselt Itaalia tootjatelt. Tänu kasvavale huvile meie sokkide vastu laiendasime varsti tegevust. Aastaks 2015 oli meil juba 16 poodi ja peamised kaubanduskeskused kõikides suuremates linnades olid endile Sokisahtli poe näol täienduse saanud. Loomulikult suurenes ka töötajate arv ja aastaks 2015 oli meil hingekirjas ligi 40 inimest.

Praeguseks on poode 20 ja töötajaid üle 50. On hea meel tõdeda, et Sokisahtli peres on siiani neid, kes 2010. aastal meiega seda teekonda alustasid. Ka me kaunis sokimodell Kärol, tõenäoliselt elus kõige rohkem sokke vahetanud eestlane, on 2010. aastast siiani meiega.

Sokisahtli esimesi poode

Kuidas genereerime sokiideid?

Kuna suhtleme oma poodides töötavate inimestega iga päev, oleme saanud teha sokivalikuid just kaupluste vajadusi silmas pidades. Näiteks lennujaama Sokisahtlisse oleme loonud lennukimotiividega, Lasnamäe Sokisahtlisse venekeelsete kirjadega sokid jne.

Tooted valime tehaste mudelite seast, kuid tänaseks on muutunud nii palju, et tehased arvestavad sokke ja sukkpükse tootes just meie vajadusi. Mustrid joonistame ise ja sokid disainime Eestis. Ideed tulevad meie klientidelt, töötajatelt ja ka maailmas ringi rännates.

Täpisokid "TÄITSA SOODA" ja "PIPAR JA SOOL"

Sama entusiastlikult edasi!

Sokiteema on meid kümne aastaga viinud kõikjale. Tõenäoliselt oleme Eesti kõige tublimad „sokireisijad“ – vaevalt on keegi veel käinud läbi enamiku Itaalia ja Türgi soki- ja sukkpüksitehastest. Neid ei anna lugeda kokku kahe käe sõrmedel, puudu jääks ka varvastest.

Me oleme päris tublid ja töökad tüdrukud. Ja arvestades, et hiinlastele tuli üllatusena, et neid kutsusid koostööle õrnema sugupoole esindajad, misjärel kõik kontaktid külmusid, on meil ka piisavalt arenguruumi.

Selline on lugu, kuidas Sokisahtel alguse sai. Vahva lugemine? Mine vaata ka meie teisi postitusi:

Classic Sokisahtel | BestSockDrawer’s socks

Jäta vastus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Selling socks with .
Sokisahtel © Copyright 2021. All rights reserved.
Close